Pogača i pokloni koje su sami spremili za patrijarha: Poseta Porfirija KiM posebno je obradovala srpski narod i najmlađe (VIDEO)

06.01.2024

15:15

0

U svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio je da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj

Pogača i pokloni koje su sami spremili za patrijarha: Poseta Porfirija KiM posebno je obradovala srpski narod i najmlađe (VIDEO)
Copyright Instagram/patrijarh_porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je na Badnji dan svetu liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje episkopa raško - prizrenskog Teodosija i hvostanskog Alekseja. U svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio je da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj. 

Patrijarh se nalazi u višednevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će sutra sa vernim srpskim narodom dočekati i Božić. Koliko poseta velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve znači srpskom narodu na KiM, koji čuva svoju veru i svoja ognjišta uprkos svim pritiscima, svedoče i kadrovi zabeleženi tokom posete patrijarha našim svetinjama Pećkoj Patrijaršiji, Gračanici...

Želja dece iz Goraždevca da upoznaju patrijarha Porfirija ostvarila se kada su došli u Pećku Patrijaršiju da prime blagoslov Njegove Svetosti. Mališani sa svojim roditeljima doneli su Njegovoj Svetosti pogaču i prigodne poklone koje su sami pripremili. Okupljeni verni narod patrijarh Porfirije je ukrepio očinskim savetima, a zatim im podelio prigodne božićne poklone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike