Patrijarh Porfirije služio svetu liturgiju u Gračanici: "Stvoreni smo da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj"

06.01.2024

11:32

0

Patrijarh će od 13 časova u Domu kulture u Gračanici podeliti stipendije srednjoškolcima i studentima sa Kosova i Metohije

Patrijarh Porfirije služio svetu liturgiju u Gračanici: "Stvoreni smo da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj"
Patrijarh Porfirije - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je na Badnji dan svetu liturgiju u manastiru Gračanica uz sasluženje episkopa raško - prizrenskog Teodosija i hvostanskog Alekseja.

Patrijarh Porfirije je u svojoj besedi pred velikim brojem okupljenih vernika poručio da smo stvoreni da bi ljubav kao naš život bila most i put ka svakoj duši živoj.

- Sabrali smo se u duhu, sabrali smo se u istoj nadi ovde u svetoj Gračanici, čitavim svojim bićem pred Bogom. U ljubavi i srcem i mišlju u odnosu na Boga i čitavim svojim bićem u odnosu na bližnjega svoga. Znamo ko je naš Bog, jedan u trojici otac i sin i sveti duh, ali znamo i ko je naš bližnji, biće stvoreno po slici i prilici, naš bližnji je čovek - rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh će od 13 časova u Domu kulture u Gračanici podeliti stipendije srednjoškolcima i studentima sa Kosova i Metohije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike