Ministarka Kisić i gradonačelnik Zrenjanina obišli prvorođenu bebu u 2024. u tom gradu

01.01.2024

15:04

0

Kisić je dodala da ju je posebno obradovala vest da je u Zrenjaninu tokom prošle godine rođeno više beba nego 2022. godine

Ministarka Kisić i gradonačelnik Zrenjanina obišli prvorođenu bebu u 2024. u tom gradu
Copyright Instagram/darijakisictepavcevic

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišli su danas prvorođenu bebu u 2024. godini u Zrenjaninu.

Kisić je rekla da je jutros, u 6.40 časova, mala Ana došla na svet i to je najdivniji poklon za njenu porodicu i sigurno najlepši početak godine.

Ministarka je istakla da se nalazi na jednom od najlepših mesta na svetu, mestu gde se rađaju bebe, u zrenjaninskom porodilištu.

Kisić je dodala da ju je posebno obradovala vest da je u Zrenjaninu tokom prošle godine rođeno više beba nego 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

"Tokom obilaska porodilišta, kao i drugih žena koje su postale majke prethodnih dana, primetila sam da ima veliki broj onih koje su rodile i svoje treće dete i to zaista divna vest, jer sve što radimo, radimo zbog dece, jer oni su naša budućnost", navela je ministarka. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je rekao da je budžet Grada za 2024. godinu uvećan kada je u pitanju finansijska podrška porodicama.

"Za prvorođeno dete grad izdvaja 60.000 dinara, a za drugo 45.000 dinara. Pored poklon paketa koje dobija svaka novorođena beba, takođe, svako dete koje se rodi 17. novembra, na Dan Grada, dobija dukat", podsetio je Salapura.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike