Jači zemljotres pogodio Srbiju: Treslo se u blizini Varvarina, ali i kod Štrpca

25.12.2023

07:17

0

Epicentar je bio u mestu Drenovac

Jači zemljotres pogodio Srbiju: Treslo se u blizini Varvarina, ali i kod Štrpca
Copyright printscreen/Twitter/EMSC

Rano jutros jači zemljotres pogodio je Varvarin, navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda. Kako se navodi, zemljotres se desio u 6.25, a bio je jačine 3,1 stepen po Rihteru.

Epicentar je bio u mestu Drenovac.

- Teorijski, intenzitet u epicentru procenjen je na IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije.

 

I Štrpce u južnoj srpskoj pokrajini se noćas treslo nekoliko puta, pošto ga je u kratkom roku pogodilo pet zemljotresa, a najjači je bio 2,5 stepeni po Rihteru. 

Kako se navodi na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije, prvi zemljotres se dogodio u 3.30 i bio je jačine 2,2 stepena. Zatim se u 4, 28 dogodio drugi, malo slabiji, od 1,8 stepeni, a onda najjači od 2,5 stepeni po Rihteru u 4.36.

Podsetimo, 3. decembra dogodila su se dva zemljotresa u razmaku od sat vremena u blizini današnje lokacije. Naime, prvo se treslo na području Svilajnca, u Markovcu u osam časova i 47 minuta. Jačina udara bila je 3,8 po Rihteru.

Nakon sat vremena zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale registrovan je u regionu mesta Petrovac na Mlavi, 12 kilometara jugoistočno, objavio je Republički seizmološki zavod.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike