Predstoje praznične gužve, produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza! Oprez - ima snega na pojedinim deonicama

25.12.2023

06:56

0

Apeluje se na vozače da u narednim danima voze pažljivo i sporije i da se pripreme na praznične gužve.

Predstoje praznične gužve, produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza! Oprez - ima snega na pojedinim deonicama
Copyright Stefan Tomasevic/ATAImages

Na putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara i Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na autoputu I A reda broj 1, na deonici petlja Grdelica - petlja Vranje, ima magle i vidljivost je smanjena na 50 metara. Na autoputu I A reda broj 4, na deonici petlja Bela Palanka - petlja Pirot Istok, ima magle i vidljivost je smanjena na 150 metara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Gužve na granicama

Proteklog vikenda saobraćaj je bio intenzivniji, a na graničnim prelazima bilo je gužvi. Intenzitet saobraćaja sada je slabiji i na onim najopterećenijim prelazima, ali neradni praznični dani u zemljama zapadne evrope, a kod nas poslednji radni dani u godini, uvek donose intezivan saobraćaj, češće zastoje i usporenu vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Apeluje se na vozače da u narednim danima voze pažljivo i sporije i da se pripreme na praznične gužve.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), od 15. decembra ove do 14. januara 2024. godine. Granični prelaz Rastina – Bačsentđerđ radiće u vremenu 07-24 časa od 05. do 07. januara 2024. godine. Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja) do 16. januara 2024. godine. Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara 2024. godine od 00-24 časa. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike