Briga o deci sa Kosmeta: Kancelarija za KiM organizuje sedmodnevni boravak na Tari za 100 dece iz južne srpske pokrajine

14.12.2023

16:40

0

Deca će ovoga puta boraviti u hotelu Mitrovac na Tari, a obezbeđene su im različite aktivnosti kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima, vođene šetnje...

Briga o deci sa Kosmeta: Kancelarija za KiM organizuje sedmodnevni boravak na Tari za 100 dece iz južne srpske pokrajine
Copyright Profimedia

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da će u saradnji sa Centrom dečijih letovališta Beograda i opštinom Obrenovac tokom zimskog raspusta organizovati sedmodnevni boravak na Tari za 100 dece sa prostora KiM.

Na ovaj način Kancelarija za KiM, kako navodi u saopštenju, nastavlja sa uspešnom praksom da za srpske mališane sa prostora pokrajine organizuje i podržava brojna putovanja i kampove na kojima je u poslednje dve godine boravilo više od 2.200 mališana sa KiM.

- Tokom njih su naša deca naučila brojne nove veštine, družila se i povezivala sa vršnjacima iz centralne Srbije i regiona - dodaje se u saopštenju Kancelarije.

Deca će ovoga puta boraviti u hotelu Mitrovac na Tari, a obezbeđene su im različite aktivnosti kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima, vođene šetnje, i mnoge druge.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov navela je da ova institucija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života najmlađih i južno i severno od Ibra.

- Kancelarija za KiM nastavlja da sprovodi aktivnosti koje doprinose zdravijem razvoju i srećnijem odrastanju naših mališana iz socijalno-ugroženih porodica sa Kosmeta. U prethodne dve godine realizovali smo veliki broj raznih putovanja, letovanja, zimovanja, sportskih kampova, na kome je boravilo više od 2.200 dece - poručila je ona.

Dodala je da su deca sa KiM imala prilike da nauče da skijaju, da pohađaju školu plivanja i oprobaju se u brojnim sportovima.

Ona je istakla da su iskreni dečiji osmesi signal da ovakvi projekti daju rezultate, te da će nastaviti da ih sprovode i u budućnosti.

- Ništa nije važnije ni lepše od sreće naših mališana i to nam daje podstrek da nastavimo da radimo za njih, da činimo sve što je u našoj moći da im olakšamo i oplemenimo detinjstvo, jer su oni naši heroji i budući čuvari srpskog postojanja na prostoru KiM - naglasila je Miladinov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike