Pljušti kiša, a na putevima ima i raskvašenog snega! Vozači, budite oprezni

14.12.2023

06:41

0

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Pljušti kiša, a na putevima ima i raskvašenog snega! Vozači, budite oprezni
Copyright Stefan Tomasevic/ATAImages

Na putevima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. 

Pazite i na odrone

Auto moto savez navodi da porast dnevnih temperatura i kiša utiču na to da su odroni zemlje i kamena učestaliji i zato treba biti oprezan na deonicama puteva koji prolaze pored Ibra, posebno između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, duž Đerdapske magistrale, kao i od Zlatibora ka Kokinom Brodu i Prijepolju.

Na auto-putevima i na glavnim magistralnim pravcima trenutno nema vanrednih zastoja i prekida, sem na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen. P

rema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila. Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju se osam sati, na graničnom prelazu Šid dva sata, na Horgošu sat ipo, a na Gradini i Bogojevu sat vremena. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike