Loznica i Valjevo najtopliji gradovi u Srbiji danas! Evo koliko je stepeni izmereno u 15 sati

13.12.2023

15:48

0

Autor: I.K.

Uprkos ovim visokim temperaturama, RHMZ najavljuje da nam stiže naoblačenje sa kišom

Loznica i Valjevo najtopliji gradovi u Srbiji danas! Evo koliko je stepeni izmereno u 15 sati
Copyright Profimedia/Ata Images/Antonio Ahel

Usred zime stiže nam neočekivani izveštaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda o temperaturama koje su izmerene danas u pojedinim gradovima. Kako se navodi na sajtu RHMZ u 15 sati u Valjevu i Loznici izmereno je neverovatnih 19 stepeni! Slede Kraljevo i Kruševac sa izmerenih 17 stepeni. 

Po 15 stepeni zabeleženo je u Nišu, Ćupriji, Kuršumliji i Beogradu. U to vreme najhladniji su bili Kopaonik sa četiri stepena i Crni vrh sa pet. 

hidmet.gov.rs
temperature u Srbiji izmerene u 15 sati

 

Uprkos ovim visokim temperaturama, RHMZ najavljuje da nam stiže naoblačenje sa kišom koje će se sa severa zemlјe, uveče i tokom noći proširiti na zapadne, centralne i jugozapadne predele Srbije uz skretanje vetra na severozapadni pravac i postepeni pad temperature.

Zato RHMZ za sutra i prekosutra najavljuje hladnije vreme sa kišom, a u subotu na jugu i istoku Srbije i sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Sutra se očekuje i veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 12 h, pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije prelazak kiše u sneg uz formiranje/ povećanje snežnog pokrivača. Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja od 7

do 11 °C, samo će u Timičkoj Krajini ujutru biti hladnije oko 3 °C.

U petak, 15. decembra, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije u brdsko-planinskim predelima padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje i u nižim predelima. U subotu, 16. decembra, sneg će padati na jugu i istoku zemlјe, posle podne slablјenje, a zatim i prestanak padavina.

U višim predelima ukupno se očekuje od 15 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim od 3 do 10 cm. Od nedelјe suvo, a početkom sledeće sedmice ponovo toplije vreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike