Pred jutro padavine u ovim delovima Srbije, dve opasnosti pred nama! RHMZ najavio dramatičnu noć, a evo šta nas čeka sledeće sedmice

09.12.2023

22:58

0

Autor: M. Vu.

U toku večeri i noći na severu i zapadu zemlje mestimično magla koja će smanjivati vidljivost na 200 do 500m

Pred jutro padavine u ovim delovima Srbije, dve opasnosti pred nama! RHMZ najavio dramatičnu noć, a evo šta nas čeka sledeće sedmice
Ledena kiša/Ilustracija - Copyright Foto:RHMZ

Gusta magla se spustila večeras na veći deo Srbije!  Slično vreme se očekuje u nedelju ujutru, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije  (RHMZ) večeras je najavio da će kiša padati pred jutro u četiri okruga.

U toku večeri i noći na severu i zapadu zemlje mestimično magla koja će smanjivati vidljivost na 200 do 500m.

- Takođe, tokom noći očekuje se novo naoblačenje sa zapada. Pred jutro u Bačkoj i Sremu, a potom u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, očekuje se kiša koja se lokalno može, usled niskih temperatura, lediti pri tlu, a ponegde i kratkotrajno susnežica i sneg - najavio je RHMZ.

Ledena kiša biće posledica temperaturne inverzije. Već i noći pred nama toplija vazdušna masa po visini stići će u više slojeve atmosfere, dok će u nižim slojevima biti hladna vazdušna masa, a kiša će se pri tlu u napomenutim predelima lediti.


Jutarnja temperatura biće u nedelju od -3 do 1°C, maksimalna dnevna od 3°C na severu Srbije do 9°C na jugoistoku.
Foto: Profimedia
 


U većem delu Srbije očekuje se da u nedelju padne od 5 do 15 milimetara padavina po kvadratnom metru.

Krajem dana sa severozapada se očekuje prestanak padavina.

Vreme sledeće nedelje

Prema prognozi vremena za početak naredne sedmice u Srbiji, očekuje se relativno toplo vreme s temperaturama koje mogu doseći čak i do 15°C.

U ponedeljak i utorak, prognozira se suvo vreme uz povećanje oblačnosti. Međutim, u sredu se očekuje jače naoblačenje sa severa zemlje, praćeno padavinama u obliku kiše.

Za četvrtak se predviđa kišovito vreme, a ujedno će doći do značajnijeg pada temperature, naročito na planinskim područjima gde se očekuje i sneg. U nastavku sedmice, očekuje se dalji pad temperature vazduha, što može rezultirati hladnijim vremenom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike