Padaće rosulja i susnežica, a sneg u ovim delovima Srbije! RHMZ dao najavu, hladni dani pred nama, a 15. decembra temperaturni šok

07.12.2023

19:50

0

Autor: M. Vu.

U petak, prema prognozi meteorologa, očekuje se oblačno i hladno vreme širom Srbije

Padaće rosulja i susnežica, a sneg u ovim delovima Srbije! RHMZ dao najavu, hladni dani pred nama, a 15. decembra temperaturni šok
Ilustracija - Copyright Tanjug/Jovan Nikolić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je večeras da će tokom noći u pojedinim delovima Srbije doći do pojave rosulje i susnežice, ali da će sneg nastaviti da pada na planinama.

- U toku noći oblačno sa lokalnom pojavom slabih kratkotrajnih padavina: rosulje i susnežice u nižim predelima, a na planinama se uz smanjenu vidljivost očekuje i provejavanje slabog snega - javlja RHMZ.

U petak, prema prognozi meteorologa, očekuje se oblačno i hladno vreme širom Srbije. Jutro i deo prepodneva biće oblačno s povremenom slabom kišom, susnežicom i snegom, posebno na području Pomoravlja i severoistoka zemlje. Tokom popodneva, padavine će prestati u svim delovima zemlje, dok će severozapadni vetar postepeno slabiti, menjajući smer ka jugoistoku uveče.

Temperature će se kretati od -2 do 2°C u jutarnjim časovima, dok će maksimalne dnevne vrednosti biti od 2°C na severu Vojvodine do 7°C na istoku Srbije.

Za vikend hladno

Za vikend se očekuje slab mraz u jutarnjim časovima širom Srbije, a ponegde i magla. Subota će biti suva s temperaturama od 3 do 7°C. Nedelja će doneti blagi porast temperature, ali će na severu i dalje biti hladno, uz naoblačenje i kišu. Na planinama se očekuje sneg, dok će u Bačkoj i Sremu biti uslova za ledenu kišu. Temperature će se kretati od 3°C u Vojvodini do 9°C na jugoistoku Srbije.

pritnscreen/RHMZ
 

Oko 15. decembra natprosečno toplo vreme

Sledeća sedmica će započeti i sredinom će biti toplija, ali se očekuje naoblačenje s kišom od srede. Sredinom sledeće sedmice očekuje se otopljenje, pa se oko 15. decembra očekuje natprosečno toplo vreme, uz temperature i do 15°C.

Zbog padavina, putevi u Srbiji će biti veoma mokri i klizavi, pa se u saobraćaju preporučuje dodatni oprez i smanjena brzina kretanja. Zbog pojave snega, biće neophodna i zimska oprema, iako sneg koji pada ne zadržava se na putevima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike