Lekar Urgentnog centra koji svojom muzikom leči i dušu: "Ne znam da li sam uspešan, ali sam srećan čovek"

21.11.2023

13:35

0

Dr Dejan Perašević kaže da u oba zanimanja istu misiju - da usreći ljude

Lekar Urgentnog centra koji svojom muzikom leči i dušu: "Ne znam da li sam uspešan, ali sam srećan čovek"
Copyright Instagram_glas_juga

Spojio je dve ljubavi, ljubav prema muzici i medicini. I jedno i drugo je za sreću nekog trećeg. I muzikom se obraća ljudima i čini ih srećnim, a u Urgentnom centru spasava živote. Dr Dejan Perašević tekstopisac, pevač grupe dr Pera & tehničari, lekar, kaže za Glas juga da je teško da uklopi te dve stvari, jer u Urgentnom centru gde radi, dežurstva traju i po 24 sata, ali ne odustaje, jer kada se nešto voli uvek se nađe i vremena i volje.

“Ljubav nema granice. Ja sam zavoleo rock ‘n’ roll još kao klinac i sa tim virusom živim i dan danas. Da nema muzike možda ne bi ni mene bilo”, iskren je Perašević.

Instagram_glas_juga
 

 

Grupa postoji par godina i za to vreme je urađen veliki broj audio snimaka i nekoliko spotova. Dr Pera & tehničari sviraju isključivo autorske tekstove.

“Kada izađemo na binu puni smo energije. Publika nam naravno vraća sve to, tako da taj spoj tih energija daje nešto lepo”, kazao je Perašević.

Autor pesama je on, a one su se menjale kako je sazrevao. Kada je bio mlađi bio je buntovan, sada su pesme uglavnom ljubavne.

"Mislim da je ljubav ta koja vrti planetu”, otkriva popularni Pera tehničar.

Za njega je muzika jedini način da iskaže ono što misli. Zahvaljujući tehničarima to i uspeva. Otkriva i da nije jedini lekar u bendu. Po karakteru i profesijama su različiti, ali jedna stvar im je zajednička, ljubav prema gradu u kojem žive. Grupa predstavlja svojevrsnu prezentaciju juga Srbije na jedan veoma specifičan način.

“Pevam o Nišu i to će vazda biti tako. Ja volim sve gradove i Beograd i Novi Sad, ali mislim da je ovaj deo od Bubanj potoka ka jugu i istoku malo skrajnut”, kazao je Perašević.

Urgentni centar je već nešto drugo. Tu se  bori za život svakog dovezenog pacijenta.

“Ovo je moja druga ljubav, ovo je nešto za šta sam se školovao. Urgentna medicina je možda najnovija grana, ali je jedina grana koja je sveobuhvatna. U ovoj prostoriji važi ono pravilo, ili jesi ili nisi. Ovde povratka nema. Ovde dolaze najteži pacijenti, pacijenti koji su ugroženi u svakom smislu reči. Ovde se ljudi bukvalno vade iz samog kraja”, rekao je dr Dejan Perašević.

Instagram_glas_juga
 

 

Istu misiju, da usreći ljude ima i u muzici.

“Ako za tri i po minuta koliko traje moja pesma mogu da učinim da zaborave brige, da zaborave na račune za struju, za grejanje, to je moj uspeh”, zaključio je dr Dejan Perašević.

Šta je za njega uspeh? Odgovorio je u njegovom stilu.

“Ne znam da li sam uspešan, ali ja sam srećan čovek.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: glasjuga.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike