Milićević otvorio Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije: Puno mi je srce kada vidim našu decu u srpskim narodnim nošnjama

18.11.2023

16:24

0

Ministar se u Beču sastao i sa predstavnicima udruženja dijaspore sa kojima je na radnom sastanku razgovarao o izradi buduće strategije odnosa matice i dijaspore, kao i novog zakona o Srbima u dijaspori i regionu

Milićević otvorio Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije:  Puno mi je srce kada vidim našu decu u srpskim narodnim nošnjama
Đorđe Milićević otvorio u Beču Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije - Copyright Tanjug/Duško Vukajlović/ bs

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Beču Smotru dečijih folklornih ansambala Austrije na kojoj je učestvovalo više stotina mališana članova srpskih folklornih društava iz te zemlje.

- Zadovoljstvo je da sam danas ovde sa vama, da kao ministar u Vladi Republike Srbije mogu da otvorim ovu manifestaciju i da vam prenesem podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića i celog državnog rukovodstva. Puno mi je srce kada vidim ovu našu prelepu mladost, našu decu u srpskim narodnim nošnjama, koja daleko od pradedovskih ognjišta čuvaju svoju tradiciju, pesmu, igru... Čuvaju srpski jezik ovde u srcu Austrije - rekao je ministar.

Foto: TANJUG/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ/ bs
 

On se zahvalio predsedniku Austrijskog saveza srpskog folklora Aleksandru Saši Stankoviću na predanom radu i trudu koji ulaže u očuvanje i promociju naše bogate kulturne baštine, saopštio je kabinet ministra.

- Važno je da postoji jedna krovna organizacija, kao što je Austrijski savez srpskog folklora, koja okuplja naša folklorna društva kako bi dijaspora mogla da zajednički deluje ka ostavarenju glavnih ciljeva – očuvanju srpskog identiteta, jezika, kulture i tradicije i promociji ovih vrednosti širom Austrije. Veoma je važno da budete jedinstveni, jer naša snaga leži upravo u našem jedinstvu i slozi - poručio je Milićević.

Foto: TANJUG/ DUŠKO VUKAJLOVIĆ/ bs
 

 

Ministar se u Beču sastao i sa predstavnicima udruženja dijaspore sa kojima je na radnom sastanku razgovarao o izradi buduće strategije odnosa matice i dijaspore, kao i novog zakona o Srbima u dijaspori i regionu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike