Milićević: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić

11.11.2023

20:24

0

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras na Srebrnom jezeru sportaski kamp za decu

Milićević: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić
Đorđe Milićević - Copyright 24sedam

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras na Srebrnom jezeru sportaski kamp za decu iz regiona i dijaspore „Srbija te zove“.

Na kampu učestvuje više od 200 mališana srpskog porekla iz četrnaest zemalja. 

24sedam
 

- Draga deco, svima hvala što ste došli u svoju Srbiju na ovaj turnir. I svi vi koji ste večeras ovde ste pobednici. Ali, posebno hvala našim mališanima sa Kosova i Metohije, iz Štrpca, koji na ovom turniru s ponosom predstavljaju Srbiju – rekao je ministar u obraćanju učesnicima turnira i posebno im ukazao na važnost bavljenja sportom, ali i na to da gde god živeli nikada ne zaborave ko su i odakle su.

Govoreći o predstojećim izborima ministar Milićević je istakao da je na njemu da radi posao za koji je preuzeo odgovornost.

24sedam
 


- Kad dođe vreme, građani će odlučiti kako i na koji način će nekome ukazati poverenje. Ciljeve koje smo definisali nastavljamo i pre 17. decembra i posle, a potrebna nam je mudra i racionalna politika kakvu vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić i državno rukovodstvo – istakao je ministar. 

24sedam
 


Nakon svečanog otvaranja odigrana je revijalna utakmica između mladih nada FK Crvena zvezda i „Drim tima turnira“ u kom su zaigrali i ministar Milićević i proslavljeni sportista Nikola Rađen. Petlići crveno-belih ubedljivo su porazili seniore iz Drim tima rezultatom 6:2. Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su i politički lider Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stojiljković, kao i novinari srpskih medija iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske i Severne Makedonije. Svi oni ovog vikenda zajedno sa kolegama iz Srbije učestvuju na seminaru „Mostovi do zavičaja“ koji je organizovao Kabinet ministra Milićevića, a u cilju jačanja veza i saradnje medijskih radnika iz matice i dijaspore.

Bonus video:
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike