Načelnik Generalštaba general Mojsilović obišao jedinice Vojske Srbije u garnizonu Kraljevo (FOTO)

15.11.2023

16:30

0

Mojsilović je video kako se realizuju ključni zadaci, ali i kakvo je stanje i sposobnost Druge brigade kopnene vojske i Bataljona za obuku saobraćajne službe

Načelnik Generalštaba general Mojsilović obišao jedinice Vojske Srbije u garnizonu Kraljevo (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima jedinice Kopnene vojske i Komande za obuku u kasarni "Ribnica 2" u Kraljevu, saopštilo je Ministarstva odbrane.

Tokom boravka u ovom garnizonu, Mojsilović je video kako se realizuju ključni zadaci, ali i kakvo je stanje i sposobnost Druge brigade kopnene vojske i Bataljona za obuku saobraćajne službe. On je dao i smernice za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Pripadnike jedinica razmeštenih u ovoj kasarni i komandante svih bataljona i diviziona Druge brigade kopnene vojske, načelnik Generalštaba je upoznao sa najvažnijim zadacima koji ih očekuju u narednom periodu i istakao da će se nastaviti sa sveobuhvatnim opremanjem i razvojem Vojske Srbije i unapređenjem materijalnog položaja njenih pripadnika.

U pratnji generala Mojsilovića su bili načelnici užih unutrašnjih jedinica Generalštaba - Uprave za obaveštajno - izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, Operativne uprave (J-3) general - major Tiosav Janković i Uprave za logistiku (J-4) general - major Srđan Petković, koji su sastav informisali o ključnim pitanjima iz svojih nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike