Buran život profesora Marića: Ostvario uspešnu karijeru, ženio se tri puta, a sa sinom imao komplikovan odnos

14.11.2023

11:44

0

Autor: M.M.

Najintrigantnija veza bila je s Danijelom, studentkinjom koja je od njega bila mlađa 32 godine

Buran život profesora Marića: Ostvario uspešnu karijeru, ženio se tri puta, a sa sinom imao komplikovan odnos
Jovan Marić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Profesor Jovan Marić, čuveni psihijatar i seksolog, preminuo je u svojoj 82. godini. Rođen 11. avgusta 1941. u Bijeljini, Marić je odrastao bez oca, koji je bio streljan kao državni neprijatelj, što je ostavilo trajan utisak na njegov život.

Razvio je ljubav prema medicini kroz proučavanje latinskog jezika, što je kasnije postalo ključno za njegovu karijeru. Marić je briljirao kao student, a diplomirao je u rekordnom roku od četiri godine i deset meseci, među prvima u generaciji od 700 studenata.

Nakon završetka studija, proveo je tri godine radeći u bolnici u Bijeljini na hirurgiji, ali je shvatio da želi više od napornog hirurškog rada. Svoj put je nastavio na neuropsihijatriji, iako je očekivao da će se specijalizovati za neurologiju. Taj korak ga je odveo na put koji će definisati njegovu karijeru.

Printscreen/Goli život
 

Ljubavni život

Što se tiče ljubavnog života, Marić je doživeo različite ljubavne izazove. Njegova prva supruga Mirjana bila je njegova studentska ljubav, ali su se razdvojili nakon niza problema i prevara s obe strane.

Nakon toga, usledila su dva braka. Druga supruga je Aleksandra koja je od njega bila mlađa 18 godina, a brak se završio razvodom.

Najintrigantnija veza bila je s Danijelom, studentkinjom koja je od njega bila mlađa 32 godine. Nju je upoznao na ispitu, a koja je bila značajno mlađa od njega. Njihova veza je bila puna izazova, rezultirajući buranim razvodom i prekidom kontakta s njegovim sinom Matejom.

Govorio o smrti

Pre dve godine Marić je šokirao javnost kada je saopštio da njegov sin Mateja navodno hoće da mu oduzme krov nad glavom. Sporni stan od 120 kvadrata u blizini Palate pravde Marić je prepisao svom sinu još kad je ovaj imao samo sedam meseci, kako bi ga obezbedio u slučaju da se njemu nešto dogodi.

- Mateja, sine moj, molim te, nemoj da me izbacuješ iz stana. Star sam, bolestan, nemam gde... Neću ni ja još dugo, možda još godinu ili dve, posle toga sve će ovo ionako biti tvoje - govorio je Jovan Marić u jutarnjem programu na Pink televiziji, obraćajući se nasledniku.

Marić je iz svakog braka imao po jedno dete: Vojnu, Joanu i Mateju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike