Nakon jutarnje magle sledi naoblačenje koje donosi pljuskove i snažan vetar, uskoro stiže i sneg

07.11.2023

06:29

0

Autor: I.K.

Na snazi će biti žuti meteo-alarm, i to zbog magle, količine padavina, kao i vetra

Nakon jutarnje magle sledi naoblačenje koje donosi pljuskove i snažan vetar, uskoro stiže i sneg
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorloški zavod najavio je za danas i sutra novo naoblačenje s kišom i plјuskovima. Kratkotrajno intenziviranje padavina očekuje se večeras u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a u toku noći i u sredu i u ostalim krajevima. Najviše kiše biće na jugu Srbije u sredu, od 20 do 40 milimetara za 24 h. Plјuskovi lokalno mogu biti praćeni jakim ili olujnim vetrom.

Prema prognozi RHMZ za danas, ujutro će po kotlinama i dolinama reka ponegde biti kratkotrajna magla. Na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali. U ostalim krajevima postepeno naoblačenje. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju. Vetar slab i umeren, južnih smerova, u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u oblasti 
pljuskova ponegde jak ili kratkotrajno olujni. Najniža temperatura od 3 do 12 °C, najviša od 17 do 22 stepena.

Na snazi će biti žuti meteoalarm i to zbog magle, količine padavina veće od 20 l/m² u periodu do 12 sati, kao i vetra koji će dostizati udare veće od 17 m/s.

U sredu pretežno oblačno i hladnije, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugu Srbije biti obilniji. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, u zoni pljuskova ponegde jak ili olujni. Najniža temperatura od 6 do 11 °C, najviša od 11 do 16 stepeni. Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

U četvrtak ujutru magla. U toku dana pretežno sunčano. Uveče i u toku noći novo umereno naoblačenje, a vetar će biti u skretanju na južni i u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 6 °C, najviša od 14 do 17 stepeni.

U petak umereno oblačno i vetrovito. Duvaće umeren i jak vetar južnih smerova, na planinama i na jugu Banata sa udarima olujne jačine. U toku dana se tek ponegde očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i u toku noći. Najniža temperatura od 0 do 8 °C, najviša

od 13 do 20 stepeni.

Prema prognozi od 11. do 15. novembra, u subotu se očekuje zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama kratkotrajno preći u sneg. Uveče i tokom noći razvedravanje. U nedelju i ponedeljak novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom. Od utorka na zapadu i severozapadu, a od srede i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike