Novo upozorenje RHMZ! U ove delove Srbije tokom noći stiže olujno nevreme, beležiće se orkanski udari vetra

02.11.2023

22:27

0

Autor: M. Vu.

U toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni vetar

Novo upozorenje RHMZ! U ove delove Srbije tokom noći stiže olujno nevreme, beležiće se orkanski udari vetra
Ilustracija - Copyright Johan Nilsson/TT News Agency via AP

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će tokom noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije biti moguća kratkotrajna kiša. 

- U toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije biće moguća ređa pojava slabe kratkotrajne kiše. Istovremeno će južni i jugoistočni vetar biti u daljem pojačanju, pa će u drugom delu noći i pred jutro širom košavskog područja i u planinskim predelima vetar imati udare olujne jačine - navodi se u RHMZ najavi.

Prema upozorenju RHMZ, u toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i na planinama, lokalno i preko 100 km/h, dok će udari košave u Beogradu dostizati 60-70 km/h. Krajem dana se očekuje slabljenje vetra. 

Vreme narednih dana

U Srbiji u petak jače naoblačenje. Ujutro i pre podne u severnim i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće jak, na udare i olujni južni i jugozapadni vetar, na planinama sa udarima od 100 km/h, dok će u košavskom području jugoistočni vetar imati olujne udare. Jutarnja temperatura od 8°C na jugu do 16°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 17°C na severu Bačke do 25°C na jugu Srbije.

pritnscreen/RHMZ
 


U Srbiji u subotu kišovito, na jugu i na istoku sa obilnijim padavinama, uz pljuskove sa grmljavinom.

U nedelju veći deo dana suvo, krajem dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u petak i za vikend biće uglavnom od 17 do 23°C.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike