Uraganska oluja stiže u Evropu! Evo kakvo vreme očekuje Srbiju, vetar će sa sobom doneti haos

01.11.2023

18:08

0

Autor: M. Vu.

Oluje će uticati i na vreme širom Balkana, kada će već sutra vetrovi biti u pojačanju, uz novi front u petak i u nedelju

Uraganska oluja stiže u Evropu! Evo kakvo vreme očekuje Srbiju, vetar će sa sobom doneti haos
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris O'Meara

Atlanski cikloni velike rasprostranjenosti i dubine, u naredih 5 dana će prelaziti preko zapadne Evrope, uz vetrove od preko 200 km/h u priobalnim područjima i talasima od preko 15 m visine, donoseći elemente nalik uraganu, javalja Hailz Srbija.

Najavljene su jake kiše, poplave, bujice i olujni vetrovi, naročito duž obale La Manša. Očekuju se vetrovi kao u uraganu sa udarima od 170 km/h, dok će talasi biti visine i do 10 metara.

Oluje će uticati i na vreme širom Balkana, kada će već sutra vetrovi biti u pojačanju, uz novi front u petak i u nedelju.

U petak, Srbiju očekuje promenljivo vreme. Sever će biti sunčan, dok će u ostalim delovima biti više oblaka, ponegde i sa kišom ujutro i pre podne.

ATAImages/ Stefan Tomašević
 

Olujni vetar stiže u petak, donoseći jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u svim predelima Srbije. Vetar će biti izuzetno jak, sa olujnim udarima do 100 km/h u planinskim predelima.

Povećan oprez biće neophodan i u saobraćaju, jer olujni vetar osim što može da obara drveća na puteve, može i saobraćajne znake, što je bio slučaj pre desetak dana na auto-putu Beograd - Novi Sad.
 

Vreme narednih dana

Prljava kiša moguća je u delovima sa padavinama, zbog čestica pustinjskog peska iz Sahare.

printscreen/RHMZ
 

Vikend donosi promenljivo, toplo i vetrovito vreme sa padavinama. U subotu se očekuju obilne padavine na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, dok će se u nedelju veći deo dana zadržati suvo.

Zahlađenje ne dolazi u bliskoj budućnosti, zbog dominantne južne visinske struje i toplijeg vazduha sa juga i Mediterana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike