Ponesite kišobrane: Stiže jače naoblačenje sa kišom praćeno pljuskovima i grmljavinom, duvaće i olujni vetar

31.10.2023

06:30

0

Autor: I.K.

Na snazi će, zbog udara vetra, ali i količine padavina, biti žuti meteo-alarm

Ponesite kišobrane: Stiže jače naoblačenje sa kišom praćeno pljuskovima i grmljavinom, duvaće i olujni vetar
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito vreme, tokom jutra i pre podneva tek ponegde sa slabom kišom.

Posle podne i uveče očekuje se jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine koje će se sa severa i zapada proširiti na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju i skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura biće od 4 do 16 °C, na jugu Banata oko 18 stepeni, a najviša od 23 do 26 °C, u Negotinskoj Krajini oko 20 stepeni. Na snazi će, zbog udara vetra, ali i količine padavina, biti žuti meteo-alarm.

U sredu promenljivo oblačno i svežije, u većem delu dana suvo sa sunčanim intervalima, a na jugu i istoku zemlje sa ređom pojavom kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 12 °C, najviša od 17 do 20 stepeni. 

U četvrtak promenljivo oblačno i na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 10 °C, najviša od 17 do 21 stepen.

U petak pre podne malo i umereno oblačno, suvo i vetrovito uz umeren i jak, u Banatu i na planinama i olujni južni i jugoistočni vetar. Posle podne jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa severa i zapada uveče i tokom noći će se proširiti i na ostale krajeve, a vetar će biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 13 °C, najviša od 18 do 22 stepena.

Prema prognozi za period od 4. do 8. novembra, biće promenljivo oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike