Rekordan broj posetilaca na manifestaciji „Bambijevo veče srpske tradicije i kulture“ (FOTO)

17.10.2023

11:39

0

Više od hiljadu ljudi prisustvovalo je tradicionalnoj manifestaciji “Bambijevo veče tradicije i kulture”, koja je, u organizaciji KSD “Bambi”, održana u Beču.

Rekordan broj posetilaca na manifestaciji „Bambijevo veče srpske tradicije i kulture“ (FOTO)
KSD Bambi Beč - Copyright KSD Bambi Beč

Publika je uživala u bogatom kulturno-umetičkom programu u okviru koga su nastupili skoro svi ansambli Bambija – zabavište, školica, pioniri, omladinci i izvođači, ali i gosti - KUD "Branko Radičević" Boževac, folklorni ansambl "Kitka", folklorni ansambl "Pendari", HSKK "Busovača", KUD "Vuk Karadžić" Osipaonica, SKC "Stevan Mokranjac" i KUD "Makedonka". Osim toga, bili su pripremljeni tradicionalni srpski specijaliteti za sve goste, kao i prezentacija narodnih nošnji. Počasne zvanice na ulazu je pozdravio par u tradicionalnim narodnim nošnjama uz rakiju, so i pogaču.

KSD Bambi Beč
 

 

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Republike Austrije, grada Beča i Republike Srbije – poslanica i predsednica parlamentarne grupe austrijsko – srpskog prijateljstva u Parlamentu Austrije, Gudrun Kugler (ÖVP), poslanica u Skupštini grada Beča i savetnica gradonačelnika Beča, Aslihan Bozatemur (SPÖ), poslanik u Skupštini grada Beča, Jörg Neumayer (SPÖ), zamenica predsednika okruga Ottakring, Stefanie Lamp (SPÖ), okružni odbornik Thomas Brandstätter (SPÖ), šef kabineta Ministarstva bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, prof. dr. Milivoje Ćosić, viši savetnik šefa kabineta bez portfelja, Đorđe Čolović, šefica konzularnog odeljenja pri ambasadi Srbije u Beču, Milica Vučković i otac Miladin Vujković.

KSD Bambi Beč
 

 

“Prezadovoljni smo što je toliki broj naših sunarodnika došao na naš jesenji koncert i imao priliku da uživa u nastupima svih ansambala koji su se predstavili, kako naših, tako i naših dragih gostiju iz Srbije. Želim da se zahvalim svim društvima koja su se odazvala našem pozivu da učestvuju u okviru programa, ali i predstavnicima Republike Austrije, grada Beča i Republike Srbije koji su prisustvovali našoj tradicionalnoj manifestaciji. Još jednom smo imali priliku da predstavimo naš rad i prikažemo kako se na dostojan način neguje i čuva srpski jezik, tradicija i kultura ovde u Austriji. To je zaista bilo jedno fantastično veče za pamaćenje”, kaže Aleksandar Stanković, predsednik KSD “Bambi” iz Beča.

KSD Bambi Beč
 

 

Dan nakon održanog koncerta, domaćin KSD „Bambi“ iskoristio je priliku da goste iz Srbije upozna sa znamenitostima grada Beča. Inače, “Bambijevo veče srpske tradicije i kulture” održava se od 2019. godine.

KSD Bambi Beč
 

O KSD "Bambi"

Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ je osnovano 1973. godine sa ciljem razvoja i očuvanja kulturne i folklorne baštine Srba u Austriji i ove godine obeležava 50 godina postojanja. Društvo okuplja više od 600 članova grupisanih u nekoliko sekcija kao što su: folklorna, fudbalska, ribolovačka i muzička.Najmasovnija je folklorna sekcija, podeljena u šest uzrasnih kategorija, od najmlađeg do veteranskog sastava. Kulturno-sportsko društvo „Bambi“ je dobitnik i brojnih priznanja i pobednik na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, kao i rado viđen gost na priredbama drugih kulturno-umetničkih društava kako u Austriji tako i u inostranstvu. Više informacija: www.ksvbambi.at. 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike