Premijerka na međunarodnom Forumu: Brnabić na konferenciji "Budućnost biotehnologije" 19. i 20. oktobra

13.10.2023

16:17

0

Forum će obuhvatiti više panela iz oblasti biotehnologije, bioinformatike, bioinžinjeringa i biomedicine

Premijerka na međunarodnom Forumu: Brnabić na konferenciji "Budućnost biotehnologije" 19. i 20. oktobra
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće Međunarodnarodnoj konferenciji “Budućnost biotehnologije” (Biotech Future Forum) koja će biti održana 19. i 20. oktobra u Palati Srbija.

Ovogodišnji, drugi po redu Forum organizuje Vlada Srbije u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), i uz podršku BIO4 kampusa, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Forum “Budućnost biotehnologije” okupiće više od 600 učesnika iz više od 30 zemalja, predstavnika vlada, akademske zajednice, naučnih i istraživačkih institucija i privrede.

Forum će obuhvatiti više panela iz oblasti biotehnologije, bioinformatike, bioinžinjeringa i biomedicine. 

Takođe, poseban program će ove godine biti posvećen zelenoj biotehnologiji, održivim rešenjima i inovacijama koji vode ka “zelenijoj” i ekološki održivoj budućnosti. 

Među učesnicima Foruma su velika svetska imena među kojima i prof. dr Milica Radišić sa Univerziteta u Torontu sa Instituta za biomaterijale i biomedicinski inženjering, zatim jedna od osnivačica Gingko Bioworks Rešma Šeti (kompanija specijalizovana za biotehnologiju, sa fokusom na sintetičku biologiju i genetski inženjering), profesor sa Univerziteta MIT Timoti Lu i drugi. 

Na jednom od panela će učestvovati i predstavnici naše dijaspore – naučnici i istraživači koji rade na vodećim svetskim univerzitetima i u velikim multinacionalnim kompanijama, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike