Uživajte u sunčanom i toplom danu, temperatura i do 28 stepeni

13.10.2023

06:11

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 4 do 14, a najviša od 25 do 28 stepeni

Uživajte u sunčanom i toplom danu, temperatura i do 28 stepeni
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas će jutro biti sveže, po kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana pretežno sunčano i toplo, ali uz prolazno umereno naoblačenje bez padavina. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 14, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U subotu jutro takođe sveže, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 5 do 16, a najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

U nedelju pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren jugozapadni vetar. Ujutro i pre podne na severu Srbije naoblačenje s kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i padom temperature koje će se posle podne, uveče i u toku noći premeštati ka ostalim krajevima uz pojačanje i skretanje vetra na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 7 do 15, a najviša od 20 stepeni na severozapadu do 28 stepeni na jugoistoku Srbije.

U ponedeljak osetno hladnije i u većem delu suvo uz delimično razvedravanje. Posle podne i uveče novo naoblačenje koje će usloviti na jugozapadu i jugu kiša. Vetar slab i umeren, na severu Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Prema prognozi za period od 17. do 21. oktobra, oblačno, mestimično sa kišom i temperaturom oko proseka za ovaj period godine. Kakvo nas vreme očekuje do kraja oktobra, prema prognozi meteorologa Slobodana Sovilja, možete da pročitate u odvojenom tekstu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike