Učenici škole u Barajevu i dalje ne smeju na nastavu zbog nasilnog vršnjaka: Dete dobilo pratioca, ali on ne može da se pojavi još 10 dana

06.10.2023

10:56

0

Roditelji neće slati decu u školu dok nasilni dečak ne dobije pratioca

Učenici škole u Barajevu i dalje ne smeju na nastavu zbog nasilnog vršnjaka: Dete dobilo pratioca, ali on ne može da se pojavi još 10 dana
Ilustracija - Copyright Profmedia

Učenici jednog razreda osnovne škole u Barajevu neće krenuti u školu iako se to očekivalo, a razlog je što nasilni dečak zbog koga izostaju iz škole ne može da dobije pratioca uprkos odluci dikretora. 

Đaci već četiri sedmice ne dolaze u školu jer trpe zlostavljanje vršnjaka, kojeg u svemu, prema tvrdnjama oca jednog učenika, podržava majka. On je za Kurir ranije naveo da je ona odbijala bilo kakav dogovor i pomoć, govoreći da je njen sin sasvim dobar.

- Direktor je doneo odluku koja je trebalo da počne se primenjuje od juče popodne kada su naša deca trebala ponovo krenu na nastavu. Sa tim dečakom u školu će dolaziti pratilac, koji će sa njim biti na svim časovima i na odmorima. Međutim, realizacija će morati da se odloži za deset dana jer pratilac ne može ranije zbog nekih obaveza da preuzme dužnost. Mi našu decu nećemo slati u školu sve dok odluka ne zaživi, jer ne želimo da ih dovodimo u bilo kakvu opasnost - kategoričan je jedan od roditelja:

- Godinu dana živimo u strahu kada odu na nastavu. On ih je davio, tukao, gađao, jedno dete je završilo u bolnici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike