Ministarka Kisić: Tokom 2023. godine najviše beba rođeno je u avgustu - poboljšanje demografske slike jedan od prioriteta Srbije

30.09.2023

15:40

0

Ona je navela da sve što Ministarstvo radi, radi zbog porodica, dece, njihove lepše i bolje budućnosti

Ministarka Kisić: Tokom 2023. godine najviše beba rođeno je u avgustu - poboljšanje demografske slike jedan od prioriteta Srbije
Darija Kisić - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas na manifestaciji "Dan porodice“ u Gospođincima kod Žablja da je najviše beba tokom 2023. godine rođeno u avgustu – njih 5.891.

Kisić je istakla da je upravo poboljšanje demografske slike jedan od glavnih prioriteta Republike Srbije i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Ona je navela da sve što Ministarstvo radi, radi zbog porodica, dece, njihove lepše i bolje budućnosti, dodavši da sve mere koje su do sada primenili na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića već daju pozitivne rezultate.

Profimedia
 

Ministarka je rekla da se u Gospođinicima danas slavi ono najdragocenije što čovek može da ima, što sve motiviše da se nikada ne odustane i da se ide napred, da svi budu bolji u svemu, odnosno da se slavi porodica.

- Ovo je sigurno jedno od najlepših mesta danas, jer ovde vidimo mnogo osmeha, radosti, dece i srećnih i nasmejanih roditelja - istakla je Kisić.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović rekao je da je porodica stub društva i države i da je važno da one budu jake i stabilne, jer, kako kaže, bez oslonca u porodici, nema ni uspeha na drugim poljima.

On je istakao da se trude da kao lokalna samouprava, uz podršku države, roditeljima olakšaju podizanje dece i da će se truditi da to nastave i u narednom periodu, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike