Devojčica koju je otac držao kao roba kreće u školu: Ministarka posetila hraniteljsku porodicu koja brine o detetu

15.08.2023

13:41

0

Autor: I.K.

Ministarka Kisić je devojčici poželela srećan polazak u školu

Devojčica koju je otac držao kao roba kreće u školu: Ministarka posetila hraniteljsku porodicu koja brine o detetu
Copyright Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas maloletnu L.P. i njenu hraniteljsku porodicu, u koju je devojčica smeštena polovinom juna, nakon oporavka u zdravstvenoj instituciji, a posle teškog zanemarivanja koje je doživela od roditelja, saopštilo je ovo Ministarstvo.

- Devojčica iz Mirijeva se zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje. Devojčica se sprema za polazak u školu, a na testovima za upis pokazala je izuzetne rezultate - navode u Ministarstvu.

Ministarka Kisić je devojčici poželela srećan polazak u školu, sa željom da tamo stekne puno novih prijatelja i uživa u druženju i učenju.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju
 

 

- Puno mi je srce što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete. To je najvažnija pobeda - rekla je Kisić i zahvalila hraniteljima koji su devojčici pružili ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je nažalost prošla.

Ministarka Kisić je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

- Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili život i bili srećni. Osećaj porodičnog okruženja je zaista od velikog značaja za njihov dalji razvoj. Ta podrška i sigurnost ovoj deci znači sve u veoma teškim momentima kroz koje prolaze - navela je Kisić.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju
 

 

Devojčica L.P. (8) pronađena je u stanu na Zvezdari 24. marta kada je Beograđanka I. L. prijavila u policijskoj stanici Palilula da ju je muž U. P. brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži ćerku kao roba zatočenu u kupatilu stana.

Devojčica je nakon toga smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena na Dečiju kliniku na dalje preglede, jer je bila nuhranjena i zlostavljana, a 19. juna je smeštena u hraniteljsku porodicu.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Protiv oca deteta koji je držao zaključano dete u jezivim uslovima pokrenut je postupak i na teret mu se stavljaju krivično delo nasilje u porodici, kao i zlostavljanje i mučenje. Majka devojčice je prethodnom sudskom odlukom delimično lišena roditeljskog staranja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike