"Ko nema kovid propusnicu - kazna 500 evra": Doktor Šekler predstavio ideju o sprečavanju korone

20.08.2021

18:49 >> 20:42

0

Autor: A. B.

Smatra da bi ovo doprinelo sprečavanju ubrzanog širenja zaraze

"Ko nema kovid propusnicu - kazna 500 evra": Doktor Šekler predstavio ideju o sprečavanju korone
Copyright Dr Milanko Šekler/24sedam

Doktor Milanko Šekler smatra da je rešenje za sprečavanje širenja korona virusa i porasta obolelih u specijalnim propusnicama, bez kojih bi mogla da se naplaćuje kazna i do 1.000 evra.

On je pomenuo festival “Exit” kao primer gde je sve funkcionisalo kroz kodove, dokaze o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Pročitajte još:

– Dobar primer nam je Egzit, održan je sa strogim merama, za četiri dana tu je prošlo 180.000 ljudi i nije skočio broj zaraženih. Zar to nije dovoljan dokaz da treba i može tako – ulazi ko je vakcinisan, preležao kovid ili negativan – rekao je Šekler i pojasnio kako bi funkcionisao sistem kažnjavanja.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

– I ne mora kafedžija da juri goste, već komunalna milicija, pa ko nema QR kod s pomenutim dokazima, nek plati 500 ili 1.000 evra kaznu! I kad kazniš troje-četvoro, ima da funkcioniše – naveo je Šekler, prenosi “Kurir”.

Ovakav model mu je ispričao prijatelj iz Austrije, a što se tiče vakcinacije mladih, ističe da bi u mnogome pomogli punktovi ispred noćnih klubova.

Pročitajte još:

– Kad montiraš mobilne vakcinalne punktove ispred noćnih klubova u koje može samo onaj ko je vakcinisan, preboleo ili testiran, da vidiš kako će da se pelcuju. U Britaniji je posle toga vakcinacija mladih od 18 do 25 godina skočila na 66 odsto – naveo je Šekler.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike