Ministar Milićević preneo poruku predsednika Vučića u Frankfurtu: Svi koji žive u dijaspori su deo srpske zajednice!

15.09.2023

19:17

0

Neka ovaj dan bude prilika da se setimo hrabrosti naših predaka, koji su se ujedinjeni vekovima borili za slobodu i prosperitet naše Srbije

Ministar Milićević preneo poruku predsednika Vučića u Frankfurtu: Svi koji žive u dijaspori su deo srpske zajednice!
Copyright 24sedam

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Frankfurtu kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

 

- Poštovani Gradonačelniče Frankfurta, poštovani Generalni konzule, poštovani građani Frankfurta, dragi naši sunarodnici.

Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas, kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, budem sa vama u Frankfurtu na Majni, u srcu Nemačke, dok obeležavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Centralna proslava ovog praznika u Srbiji danas se održava u Nišu, a prvi put ove godine organizovano slavimo i van granica Srbije i Republike Srpske. To je jasna poruka našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade čiji sam član, da ste svi vi koji živite u dijaspori, daleko od svojih ognjišta, deo naše srpske zajednice. I vi ćete uvek imati podršku u svojoj Srbiji i u svom prestonom gradu Beogradu. Bez obzira gde ste rođeni ili iz kog srpskog kraja su vam koreni. Mi smo jedan narod i u mom ropdnom Valjevu i u Banjaluci i u Beranama i ovde u Frankfurtu na Majni i širom sveta. A vaša Srbija je uvek i svuda uz vas.

Današnji dan ima poseban značaj za sve nas. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave nije samo datum u kalendaru, već simbol našeg ponosa, zajedništva i odanosti našim korenima. On nas podseća na vekovne veze koje povezuju maticu Srbiju i sve vas koji živite širom sveta, bez obzira na geografske razdaljine.

Neka ovaj dan bude prilika da se setimo hrabrosti naših predaka, koji su se ujedinjeni vekovima borili za slobodu i prosperitet naše Srbije. Neka svima nama njihova dela budu podsticaj da se gde god živeli borimo za slobodu, pravdu i istinu, kako bismo izgradili bolju budućnost.

Naša nacionalna zastava, koju danas ponosno ističemo, nosi sa sobom bogatu simboliku. Ona predstavlja našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Crvena, plava i bela boja simbolizuju hrabrost, slobodu i mir. Okupljeni oko nje, mi pokazujemo svoju vernost i odanost srpskim vrednostima.
Posebno želim da se obratim našoj srpskoj zajednici ovde u Nemačkoj. Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i ovde u Frankfurtu i u svakom gradu u kom živite širom zapadne Evrope. Trudite se uvek da date maksimalan doprinos napretku Nemačke i grada Frankfurta. Ličnim primerom gradite mostove razumevanja i saradnje sa vašim nemačkim domaćinima. Vaša uloga u razvoju Nemačke ne sme biti zanemarena.

Ovaj skup je deo trodnevne manifestacije "Dani srpske kulture", koja nam omogućava da domaćinima u Nemačkoj pokažemo bogatstvo naše tradicije, kulture i identiteta. Zahvaljujem se Generalnom konzulu i organizatorima na trudu i predanosti koje su uložili u ovu manifestaciju.
Takođe, želim da se zahvalim našim nemačkim domaćinima, a posebno gradonačelniku Frankfurta na Majni, na gostoprimstvu i podršci koju nam pružaju. Nemačka je postala drugi dom za mnoge Srbe, i svi oni cene šansu da ovde žive, rade i grade budućnost.

Braćo i sestre, u danima koji dolaze, neka nas vodi duh srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Neka nas podstakne da zajedno radimo na napretku našeg naroda i promovisanju naših vrednosti gde god da se nalazimo.

Hvala vam što ste danas ovde sa nama, što čuvate naše vrednosti i što zajedno slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.  Živelo srpsko-nemačko prijateljstvo, živela Srbija - rekao je ministar 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike