Vučić se obratio u Nišu: Čestitam svim Srbima praznik, ma koliko granica da nas deli, spaja nas naša trobojka

15.09.2023

17:06

0

Autor: 24sedam

Na današnjem prikazu izložen je velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije

Vučić se obratio u Nišu: Čestitam svim Srbima praznik, ma koliko granica da nas deli, spaja nas naša trobojka
Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi najnovije naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave i razgovara sa vojnicima, a potom obilaska obratio se okupljenim građanima.

Na početku je čestitao praznik, Dan srpskog jedinstva.

Tanjug/printscreen
 

 

-Srbija je danas mnogo snažnija i jača nego što je do pre nekoliko godina bila, ne samo u vojnom, nego u privrednom, broja zaposlenih, broja izgrađenih pruga, puteva, izgrađenih bolnica, škola i time se dičimo i to nam daje smisao. Čestitam svim Srbima širom sveta, ma koliko granica da nas deli, zajedničko nam je pripadnost rodu, to je trobojka i pripadaćemo istom narodu i to sa ponosom isticati. Dobili smo pojačanja u vojsci i tek će toga biti, nastavljamo da se razvijamo, ulažemo ogroman novac, veliki u odnosu na našu ekonomsku snagu, ali mi smo jedina neutralna zemlja u ovom delu sveta, uz BiH i čuvamo ljubomorno vojnu neutralnost, da brinemo sami o našem nebu, nećemo pripadati nijednom bloku, dičimo se trobojkom i snažnom vojskom. Neka živi Srbija i srećan praznik svima... poručio je Vučić.

Zabrinut sam za posledice

Na pitanje o pregovorima u Briselu, Vučić je rekao da je rukovodstvo Srbije dovoljno odgovorno da bi donelo i jednu odluku koja bi štetila interesima zemlje.

-Zabrinula me je izjava Aljbina Kurtija i svi ćute na to, njegove reči, ja da sam to izjavio, visio bih u Briselu, ali to su ti dvostruki aršini, rekao je Vučić. 

Tanjug/Radule Perišić
 

 

-.Da je trebalo da se osudi Srbija, skočili bi i Vašington i Brisel... Nema mnogo principa, mi na to moramo da naviknemo. Zahvalan sam jer su ipak stavili do znanja ko je taj ko je odgovoran. Zabrinut sam za posledice. Kurti je rekao da Srbi i Srpska lista treba da pate i plate. Ako nekome to nije  jasno... Pa možete da mislite da sam ja rekao da Albanci treba da pate i da plate, podsetio je Vučić.

On je komentarisao da kada u Srbiji imate ljude koji navijaju za Kurtija, pa šta da očekujete od Brisela i Vašingtona?

On je najavio da će u narednim danima pojeftiniti još proizvoda koji najviše i utiču na inflaciju.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike