Danas sunčano i toplo vreme, tokom noći se očekuje kiša, pogledajte prognozu za narednih 10 dana

13.09.2023

06:22

0

Autor: I.K.

Temperature iznad proseka očekuju se i u drugoj polovini septembra

Danas sunčano i toplo vreme, tokom noći se očekuje kiša, pogledajte prognozu za narednih 10 dana
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas će se zadržati toplo vreme za ovo doba godine, ali je ujutru po kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni moguća kratkotrajna magla. Pre podne će biti pretežno sunčano, a posle podne malo do umereno oblačno, ali suvo.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 8 do 19, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U toku noći na severu Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajne kiše

U četvrtak se očekuje promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Lokalno je moguća pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, uglavnom u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 20, a najviša od 27 do 33 stepena.

Promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala očekuje nas i u petak, takođe uz lokalnu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 26 do 31 stepen.

Vreme od vikenda

U subotu promenljivo oblačno, u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a samo na istoku i jugu Srbije sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana na jugu Banata u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 17 , a najviša od 27 do 30 stepeni.

Prema prognozi za period od 17. do 21. septembra, očekuje nas promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom biće češća pojava u nedelju 17. septembra, kao i sredinom naredne sedmice, oko 20. septembra.

Temperatura će se zadržati iznad proseka za drugu polovinu septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike