Vojne vežbe 4. brigade VS na poligonu Pasuljanske livade: Planske aktivnosti realizuju se radi unapređenja osposobljenosti (FOTO)

06.09.2023

21:26

0

Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja

Vojne vežbe 4. brigade VS na poligonu Pasuljanske livade: Planske aktivnosti realizuju se radi unapređenja osposobljenosti (FOTO)
Pasuljanske livade - Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Na poligonu "Pasuljanske livade" ove nedelje realizuju se vežbovne aktivnosti koje izvode jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, uz podršku snaga Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komande i jedinica Četvrte brigade za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Vežbajuće jedinice u ovoj fazi, u skladu sa dodeljenim misijama i zadacima, realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjima.

Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

U sledećoj etapi vežbe, angažovane snage realizovaće zajednička taktička uvežbavanja i pripremna, školska i bojeva gađanja u noćnim uslovima, a intenzivne aktivnosti na poligonu završiće se taktičkom vežbom sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju borbenih operacija, dodaje se u saopštenju. 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike