Promenljivo vreme danas, ali temperatura u blagom porastu

05.09.2023

06:33

0

Autor: J. S. J.

U brdsko-planinskim predelima ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i jak severni i severoistočni

Promenljivo vreme danas, ali temperatura u blagom porastu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, na severu sa dužim sunčanim intervalima, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U brdsko-planinskim predelima ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i jak severni i severoistočni.

Kada je reč o temperaturi kretaće se od 13 do 17 stepeni, dok će najviša biti od 24 stepena do 28 stepeni.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

I u glavnom gradu će biti promenljivo oblačno i malo toplije. Najniža temperatura biće oko 15, a najviša oko 26 stepeni.

Narednih dana kažu meteorolozi biće još toplije. Samo u sredu i četvrtak u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije uz promenljivu oblačnost, a tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša.

Inače, u septembru će biti pet, šest dana sa temperaturama od 30 do 32 stepena. Oko 9. i 10. septembra temperatura bi tu već mogla da dostigne u dobrom broju mesta 30 stepeni. Između 10. i 15. bi bilo takođe oko 32 stepena negde - rekao je juče meteorolog Nedeljko Todorović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike