"Učitelj godine": Samoinicijativno sredio učionicu za đake i održao svima "lekciju" (FOTO)

03.09.2023

12:28

4

Učitelj je postavio i ormariće da deca "ne vuku" na leđima rančeve od 15 kilograma

"Učitelj godine": Samoinicijativno sredio učionicu za đake i održao svima "lekciju" (FOTO)
Copyright RINA/Privatna arhiva

Da povratak u školske klupe đacima bude prava radost, u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Tutinu pobrinuo se učitelj Muhamed Dreković koji je samoinicijativno, svojim sredstvima, ali i uz pomoć prijatelja tokom letnjeg raspusta kompletno sredio i opremio učionicu za svoje učenike. Ona je sada pravi mali raj i mesto na koje đaci dolaze sa osmehom. Ceo enterijer je renoviran, uključujući i parket, klupe i stolice su ofarbane, zidovi okrečeni i postavljeni ormarići.

- Efektivno se radilo oko nedelju dana. Želeo sam da deca imaju lep prostor i da im bude prijatno dok su u školi, jer ovo je njihova druga kuća. Preko klupa su stavljene zaštitne folije i ono što je veoma važno jeste da smo stavili ormariće za decu. Oni svi nose veoma teške torbe, oko 15 kilograma teži jedan ranac. Zato mi je cilj da se oni u tom smislu rasterete, a voleo bih da ova moja inicijativa bude motiv drugim školama u Srbiji da takođe urade nešto slično, kaže za RINU učitelj Muhamed.

RINA/Privatna arhiva
 

 

On dodaje da ovo ipak nije kraj, i da je planirano još radova u ovoj neverovatnoj učinioci.

- Nije još uvek sve završeno, osnovne radove smo uradili do početka škole. A, dalje je planirano da se postave televizor, pametna tabla i još dosta toga, kaže ovaj učitelj.

Muhamedovom inicijativom, voljom i ažurnošću svi su douševljeni. Osim dece i roditelja, njegov gest pohvalio je i Besim Hamzagić, novoimenovani pomoćnik predsednika opštine Tutin, koji je Muhameda nazvao i “učiteljem godine”.

-Danas je jedan učitelj održao lekciju celoj zajednici, a posebno nama koji se bavimo javnim poslom. Samoinicijativno je opremio i uredio učionicu za svoje učenike. Desetak ovakvih ljudi koji imaju visoku svest o javnom dobru bi bilo dovoljno da se promeni stanje u celom gradu. Čestitam Muhamedu Drekoviću, učitelju godine, samo još da ustanovimo nagradu”, napisao je Hamzagić na svom Facebook profilu.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike