Nariškin: Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli moralnu pouku

30.08.2023

10:37

0

U Ruskom istorijskom društvu otvorena izložba posvećena agresiji NATO-a na Jugoslaviju

Nariškin: Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli moralnu pouku
Copyright Profimedia

Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakvu moralnu pouku iz onoga što su uradili, izjavio je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin, koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva.

"NATO organizatori ove ratne zločinačke agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakve moralne lekcije iz onoga što su uradili“, rekao je direktor SVR na otvaranju izložbe u Ruskom istorijskom društvu posvećene agresiji NATO-a na Jugoslaviju, prenosi TASS.

On je kazao da se "kasnije pokazalo da ovo nije jedini put kada će svet biti užasnut ratnim zločinima NATO-ovih vojnika i njihovih lokalnih plaćenika".

Nariškin je naveo da će se ta situacija kasnije ponoviti u Avganistanu i Iraku, u Siriji i Libiji, "a sada i na teritoriji bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike", prenosi TASS.

-Bestidna i agresivna demonstracija sile, pri čemu su prekršene sve norme međunarodnog prava, imala je za posledicu smrt velikog broja civila, uključujući žene i decu, rekao je Nariškin koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva.

Kako je rekao, NATO vojnim aktivnostima seje smrt, tugu i destrukciju u zemljama koje mu nisu po volji. Dodao je i da je specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini odlučan odgovor na agresiju NATO protiv Rusije, prenosi Sputnjik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike