Prijavljen otac koji je terao svoje četvoro dece da prose: Reagovao i Zaštitnik građana

28.08.2023

14:53

0

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima obavestio je Zaštitnika građana da je od ukupno petoro dece, četvoro identifikovano kao žrtve trgovine ljudima

Prijavljen otac koji je terao svoje četvoro dece da prose: Reagovao i Zaštitnik građana
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na osnovu prijave Zaštitnika građana Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima je identifikovao četvoro maloletne dece koja su bile žrtve trgovine ljudima, na osnovu toga što ih je otac eksploatisao i prinudno primoravao na prosjačenje. 

Iz kancelarije Zaštitnika građana su saopštili da je u januaru ove godine Zaštitnik građana na osnovu saznanja iz medija da je policija u Beogradu uhapsila oca zbog zanemarivanja i zlostavljanja svoje petoro dece, koje je primoravao da prose, od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio informacije o postupanju u tom slučaju.

Zaštitnik građana je zatim od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ga obavesti o okolnostima lišenja slobode oca. 

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima obavestio je Zaštitnika građana da je po prijavi ovog organa pokrenuo postupak identifikacije petoro maloletne dece zbog sumnje da su eksploatisani kroz prinudu na prosjačenje i identifikovao četvoro dece kao žrtve trgovine ljudima.

Zaštitnik građana je istovremeno po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Gradskog centra za socijalni rad Beograd, kod kojih nije utvrdio propuste, zaključeno je u saopštenju. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike