Direktor škole koju će pohađati ubica iz "Ribnikara" za 24sedam: Nikad nismo imali ovakav slučaj, još ne znamo kako će se održavati nastava

22.08.2023

13:41

1

Na koji način će Kosta K. imati nastavu odrediće lekari u ustanovi gde se leči

Direktor škole koju će pohađati ubica iz "Ribnikara" za 24sedam: Nikad nismo imali ovakav slučaj, još ne znamo kako će se održavati nastava
Copyright Printscreen/YouTube/iths/Pixabay

Još uvek se ne zna na koji način će biti održavana nastava za maloletnog ubicu Kostu K., koji je izvršio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar, a to će odrediti lekari u ustanovi gde je smešten, izjavio je za 24sedam Zoran Aleksić, direktor škole “Dr Dragan Hercog”.

- U ovom trenutku još uvek se ne zna na koji način će se raditi a to će se saznati onog trenutka kada lekari budu dali svoje mišljenje o načinu rada. Onda će timovi koji postoje u školi zajedno sa lekarima napraviti model sa kojima će se raditi. Da li će on biti sa drugom decom ili ne, treba pitati lekare koji ga leče - izjavio je Aleksić.

On je dodao da ova škola nikada nije imala iskustva sa decom koja su izvršila teška krivična dela.

- Mi radimo isključivo sa decom koja su na bolničkom i kućnom lečenju. Svako ko se nađu u bolnici biva obuhvaćen nastavom. Činjenica je da je ovo prvi slučaj da se desilo nešto toliko tragično i dramatično. Tako da nemamo iskustva - rekao je Aleksić.

24sedam/Goran Sivački
Škola Vladislav Ribnikar u kojoj se odigrao masakr

 

On je naglasio da u "redovnim" situacijama postoje timovi ljudi koji drže nastavu.

- Mi radimo u 12 beogradskih bolnica i imamo formirane grupe i odeljenja sa četiri do 10 učenika. Sa njima se radi kao u bilo kojoj drugoj školi. Ovo je nešto što je potpuno drugačije i zato još uvek ne znam koji ćemo model koristiti. Imamo varijante koje primenjujemo, ali još uvek ne možemo ništa konkretnije da kažemo - rekao je on.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će maloletni Kosta K. osnovno obrazovanje završiti u školi "Dr Dragan Hercog".

Dečak se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu "Dr Subotić" a ministarka je odbjasnila da kada lekari sa te klinike budu dali pristanak Kosta K. će u skladu sa zakonom nastavi školovanje.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike