Budimo humani! Biljana se bori sa opakom bolešću i potrebna joj je naša pomoć!

09.08.2023

16:37

0

Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja

Budimo humani! Biljana se bori sa opakom bolešću i potrebna joj je naša pomoć!
Budimo humani, Biljani je potrebna pomoć za lečenje - Copyright printscreen/Budi human

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za Biljanu Radonić (1982).

U oktobru 2019. godine Biljana je hospitalizovana na odeljenju ginekologije u opštoj bolnici u Somboru radi operativnog lečenja tumorski izmenjenog desnog jajnika kada je učinjena operacija koja je protekla uredno. Ustanovljena dijagnoza je tumor janika (D39.1 Neoplasma ovarii dex.)

Nakon obavljenih specijalističkih pregleda u januaru 2020. godine onkološka komisija IOV konstatovala je da nalaz odgovara diseminovanoj malignoj bolesti sa sekundarnim depozitima u peritoneumu, mezenterijumu kao i konglomeratu retroperitonealnih In u renalnoj regiji. Uočene su cistične promene levog jajnika, manji volumen slobodne tečnosti uz tanko crevo, kao i perisplenično i perihepatični i indikovano je sprovođenje hemioterapije u nadležnom zdravstvenom centru.

Foto: Budi Human
 

U avgustu 2021. godine nakon završene druge linije hemioterapije kontrolni pregled je pokazao da nema znakova recidiva ili diseminacije u karlici. Lečenje je nastavila po propisanim protokolima, a na kontrolnom pregledu uočena je uvećana jetra sa multipim metabolički aktivnim tumorskim depozitima, uvećanje broja i dijametra ranije viđenih FDG avidnih pojedinačnih i slivenih limfnih čvorova PR. Nalaz MR od maja 2023. godine pokazao je da je stanje nakon adnesektomije desno bez znakova lokalnog recidiva. Indikovan joj je nastavak lečenja primenom hormonoterapije toku dva meseca.  

Biljana planira da lečenje nastavi u inostranstvu gde je već primila prvu hemioterapiju od ukupno tri, ali obzirom da primanje ove terapije iziskuje velike troškove Biljana se obraća svim ljudima dobre volje sa molbom da joj pomognu kako bi što pre prikupila potrebnu sumu novca i nastavila sa lečenjem.

Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, lekove, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Biljanin život! Budimo humani!

Pomozimo Biljani!

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike