Borbeni timovi srpskih specijalaca u akciji: U toku je intenzivna obuka u 72. brigadi (FOTO)

07.08.2023

21:31

0

Borbeni timovi, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju vertikalni manevar

Borbeni timovi srpskih specijalaca u akciji: U toku je intenzivna obuka u 72. brigadi (FOTO)
Jedinica 72. brigade - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

U jedinicama 72. brigade za specijalne operacije u toku je realizacija intenzivne obuke i taktičkih uvežbavanja za izvođenje specijalnih dejstava u protivterorističkoj operaciji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Borbeni timovi, uz podršku helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju vertikalni manevar, borbu u urbanoj sredini, izvođenje protivterorističkih i prepadnih dejstava, usavršavaju tehnike veranja i borenja i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja.

tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE-VOJSKA SRBIJE
 

Uporedo sa obukom borbenih timova, realizuje se i stručno-specijalističko osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su u jedinicu primljeni početkom ovog meseca po Projektu 5000, nakon uspešno završene selektivne obuke.

Oni će u narednih šest meseci savladati sadržaje iz izviđačko-diverzantske i protivterorističke taktike, proći obuku u letnjim i zimskim uslovima, te obuku u borenju i rukovanju naoružanjem, sredstvima i opremom na upotrebi u jedinici.

tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE-VOJSKA SRBIJE
 

Realizacijom osnovne i napredne obuke specijalnih jedinica, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost vojnika i starešina za izvršavanje zadataka u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, a time i visok nivo borbene gotovosti ovog sastava Vojske Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike