Ocena iz vladanja ulazi u prosek, gradivo se usklađuje sa potrebama tržišta: Ministarka najavila značajne promene u obrazovanju

27.07.2023

15:54

0

Autor: I.K.

Ona je najavila i promenu odnosno usklađivanje sadržaja školskih programa sa potrebama tržišta rada

Ocena iz vladanja ulazi u prosek, gradivo se usklađuje sa potrebama tržišta: Ministarka najavila značajne promene u obrazovanju
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ponašanje dece od petog do osmog razreda treba da bude ocenjivano numeričkom ocenom koja će ulaziti u prosek, izjavila je danas ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

"Vaspitanje, odnosno ponašanje, treba da bude ocenjivano kod dece od petog do osmog razreda numeričkom ocenom koja će ulaziti u prosek, jer su deca vrlo zainteresovana da imaju dobar prosek za upis u srednje škole, tako da će to biti jedna mera koju predviđaju zakoni koji će biti na dnevnom redu u oktobru", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je najavila i promenu odnosno usklađivanje sadržaja školskih programa sa potrebama tržišta rada, kako bi na moderniji način bilo organizovano. Izmenama zakona vaspitanje bi trebalo da bude značajnija komponenta nego do sada, kao i da se poveća obim znanja iz oblasti mentalnog i reproduktivnog zdravlja. 

"Od stručnih timova očekujem da najveći doprinos daju boljoj saradnji roditelja i nastavnika", istakla je Đukić Dejanović i pozvala sve institucije i pojedince da pomognu da obrazovanje i vaspitanje budu u što kvalitetnijim uslovima, te istakla i da prosvetni radnici moraju da imaju veće plate.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike