Sektor za vanredne situacije večeras spasio petoro ljudi

21.07.2023

23:55

0

Sektor radi u koordinaciji sa Hidrometeorološkim zavodom Srbije

Sektor za vanredne situacije večeras spasio petoro ljudi
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je večeras da su pripadnici tog sektora spasili petoro ljudi tokom velikog nevremena koje je, zasad, zadesilo severni deo zemlje.

- Imamo jedno povređeno lice, spasioci su izvukli ženu iz kioska u Novom Sadu, na koji je palo drvo. Spasili su još četiri osobe, tako da imamo pet spasenih lica tokom poslednja dva časa - rekao je Čaušić za Tanjug.

On je dodao da je Sektor u koordinaciji sa Hidrometeorološkim zavodom Srbije.

 

- Nevreme će da se kreće prema centralnoj Srbiji, još jedan apel za građane da budu oprezni zbog ekstremnih vremenskih prilika. Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu, na desetine intervencije imamo u ovom momentu. Tu je uklanjanja drveća, krovova koji prete da ugroze živote ljudi... Ne može mnogo unapred. Hidrometeorološki zavod da kaže tačno gde se da se desi nevreme, ali smo na vreme upozorili građane - istakao je Čaušić.

U Beogradu je protutnjilo nevreme, istina slabijeg intenziteta nego ono od pre dva dana, ali je prouzrokovalo lomljenje drveća, nestanak struje u pojedinim delovima grada i kolaps na ulicama.

 

 

Munje pucaju i paraju nebo, praćene jakim pljuskom i vetrom.

Jači udar pretrpeo je Novi Sad, gde je kran pao na zgradu, uništen jedan od simbola grada, padalo drveće, delovi grada ostali bez struje...

Detaljnije o superćelijskoj oluji, koja tutnji Srbijom pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike