Urađeno 1.000 ortopedskih operacija u KC Niš za malo više od 6 meseci: Tokom avgusta nova serija poziva

18.07.2023

11:46

0

Tokom avgusta biće poslato cirkularno pismo svim pacijentima koji su na listi čekanja od 2019. do 2021. godine da dođu na kliniku i sa svojim doktorom dogovore operaciju

Urađeno 1.000 ortopedskih operacija u KC Niš za malo više od 6 meseci: Tokom avgusta nova serija poziva
Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Za nešto više od pola godine na Klinici za ortopediju i traumatologiju u Nišu urađeno je 1.000 operacija, izjavio je danas rukovodilac te klinike profesor dr Ivan Micić.

On je kazao da je broj izvedenih operacija znatno povećan od kada je u maju uveden i popodnevni rad.

"Upravo je taj popodnevni rad je omogućio da se operišu pacijenti koji se nalaze na listi čekanja za ugradnju proteza", rekao je Micić.

Prema njegovim rečima, početkom popodnevnog rada u jednoj od operacionih sala opredeljenih isključivo za elektivne hirurške intervencije ugradnje veštačkog zgloba kuka i kolena, tokom maja, je urađeno 186 hirurških intervencija dok je u junu urađena 201.

"U odnosu na prethodne mesece, to je povećanje hirurškog rada od 30 do 40 odsto. Međutim, klinika svakog meseca upisuje 20 do 40 novih pacijenata i zato nije jasno vidljivo izuzetno skraćenje vreme čekanja na operaciju", izjavo je Micić.

Na listi čekanja 168 pacijenata

Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, na listi čekanja za ugradnju "hibridne" proteze kuka je 168 pacijenata, na ugradnju "bescementne" proteze kuka čeka 190 pacijenata, a ugradnju proteze za koleno na niškoj Klinici za ortopediju čeka 678 pacijenata.

On je istakao da će popodnevni rad u operacionim salama Klinike za ortopediju biti nastavljen i dalje.

Prema njegovim rečima, tokom avgusta biće poslato cirkularno pismo svim pacijentima koji su na listi čekanja od 2019. do 2021. godine da dođu na kliniku i sa svojim doktorom dogovore operaciju.

"Od septembra je planirano da se krene sa pozivanjem pacijenata kojima je u drugoj polovini 2022. godine dijagnostikovana operacija zgloba", izjavio je Micić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike