Da se smrzneš na letovanju, ali od cena! U Crnoj Gori iznajmljivanje ležaljki ide i do 180 evra!

29.06.2023

10:12

0

Autor: J. S. J.

I tu, čini se, nije kraj... Od jula se očekuju nove cene

Da se smrzneš na letovanju, ali od cena! U Crnoj Gori iznajmljivanje ležaljki ide i do 180 evra!
Sveti Stefan - Copyright Profimedia

U toku letnje sezone u Crnoj Gori, jedno od glavnih pitanja je koliko košta plažni mobilijar,  a cene se, verovali ili ne, kreću od Ulcinja pa do Boke od 20 do čak 180 evra. 

 U špicu sezone, odnosno od jula se očekuje iposkupljenje. Pojedinim turistima cene ne smetaju, a drugi kažu da je reč o legalnoj pljački.  Inače, visinu cene ne određuje samo plaža na kojoj ležite, već i red ležaljke koju ste odabrali.

Negde su cene plažnog mobiljara 20, 40, kaže repoterka RTCG,  a na pojedinim plažama čak i 180 evra.

Cena zavisi i od toga da li želite da je plićak ispred vas, pa ćete tu ležaljku platiti nekoliko desetina evra više od onih koje su koji metar ili korak dalje.

Photo by Seongyeon Jo on Unsplash
 

Tražnja diktira ponudu, a sezona 2023. će, smatra profesor Miško Rađenović sa Fakulteta za kulturu i turizam. biti odlična. Međutim i sam kaže - vi imate situaciju da su negde cene plažnog mobilijare skuplje od apartmana.

-Siguran sam da već u ovom momentu jedan veliki deo ponude na plažama premnogo uvećao cene -  kaže Rađenović na TVCG i kaže da možemo očekivati i poskupljenja.

-Cene po mojim informacijama mobiljara neće ostati na ovom nivou, nego se znatno menjaju sa prvim danima meseca jula i takve će ostati do početka septembra ili kraja avgusta - ističe Rađenović.

Mobilijar nije jedino što turista koristi kada se spusti na more. Ako tome dodamo smeštaj, hranu, piće ili neki izlet, rashlađenje mu neće trebati, jer će se od cena smrznuti.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike