Deda izvukao unuku (4) iz čeljusti razjarenog psa: Detalji napada u Sremčici

09.07.2023

12:17

0

Autor: I.K.

Policija je obavila uviđaj i dostavila izveštaj Tužilaštvu

Deda izvukao unuku (4) iz čeljusti razjarenog psa: Detalji napada u Sremčici
Copyright Pixabay

Dete (4) koje je sinoć napao i teško povredio pas u Sremčici oporavlja se nakon višečasovne operacije. Kako Blic nezvanično saznaje, u trenutku napada, sa detetom je bio deda, koji je potom i izvukao iz čeljusti razjarenog psa. Sa njim je razgovor o okolnostima pod kojima se desio napad obavila i policija. 

Naime, deda je ušao sa unukom u dvorište gde se nalazio pas rase belgijska malinoa, vrsta belgijskog ovčara. Prva informacija je bila da je vučjak napao dete, ali se ispostavilo da je u pitanju rasa slična vučjaku.

-Pas je ugrizao dete za stomak, zatim je dete vukao po dvorištu. Deda je uspeo da otrgne dete od psa i sa detetom se vrati kući, saznaje Blic od nezvaničnog izvora.

Devojčicin otac ju je svojim vozilom hitno prevezao u Dečiju bolnicu u Tiršovoj gde je dete i operisano.

Dežurni tužilac Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je da se uradi uviđaj i obavesti "Zoohigijena". Ekipa "Veterina Beograd" iz dvorišta su potom odvele psa u karantin.

Policija je obavila uviđaj i dostavila izveštaj Tužilaštvu.

Podsetimo, u Dečjoj bolnici u Tiršovoj detetu su konstatovane teške povrede stomaka, ono je hitno operisano i trenutno je stabilno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike