RHMZ upozorava na vremenske nepogode, evo kada se očekuje stabilizacija i temperature do 36 stepeni

05.07.2023

10:45

0

Autor: I.K.

Danas i sutra na snazi je i narandžasti meteoalarm

RHMZ upozorava na vremenske nepogode, evo kada se očekuje stabilizacija i temperature do 36 stepeni
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Republički hidrometeorloški zavod izdao je najnovije upozorenje na kratkotrajne vremenske nepogode sve do petka 7. jula. 

- Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri plјuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više, navodi RHMZ.

Danas i sutra na snazi je i narandžasti meteoalarm što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a da su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Najavljuju da se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje do petka, a da za dane vikenda sledi stabilizacija vremena.

- Biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 stepeni, a u nedelјu od 29 do 31 stepen. Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike