Divan letnji dan pred nama, ali RHMZ upozorava na visok stepen zračenja, posebno u tri grada

19.06.2023

08:13

0

Autor: J. S. J.

Najviši stepen UV zračenja biće u Sjenici, Požegi i Prizrenu (9), dok će na Paliću i u Zrenjaninu biti najniži (6). U ostatku Srbije stepen UV zračenja biće 8

Divan letnji dan pred nama, ali RHMZ upozorava na visok stepen zračenja, posebno u tri grada
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U našoj zemlji će danas biti pretežno sunčano i toplije, s najnižom temperaturom od 10 do 17, a najvišom od 27 do 30 stepeni,ali RHMZ upozorava na visok stepen UV zračenja.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umeren severozapadni, na istoku zemlje povremeno i jak vetar. I u Beogradu pretežno sunčano i toplije.

Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura oko 17, najviša dnevna oko 30 stepeni.

RHMZ ipak upozorava da će danas stepen UV zračenja biti vrlo visok, a tri grada u našoj zemlji su vodeća na listi.

Naime, najviši stepen UV zračenja biće u Sjenici, Požegi i Prizrenu (9), dok će na Paliću i u Zrenjaninu biti najniži (6). U ostatku Srbije stepen UV zračenja biće 8.

printscreen/RHMZ
 

 

Narednih sedam dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 26. juna, biće osetno toplije i to posebno od srede do petka, kada se u većini mesta očekuje od 32 do 35 stepeni. Od subote dnevna temperatura u padu.

U utorak, sredu i četvrtak pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi očekuju se uglavnom u brdsko- planinskim predelima.

Od petka u svim predelima promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom ali i uslovima za obilnije padavine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike