Celo Užice se diglo na noge kako bi pomoglo Luki: Bolne reči oca dečaka koji vodi životnu borbu - "Izdržite, izaći ćemo kao pobednici"

31.05.2023

12:54

0

Iskreno se nadam da će se među Užičanima naći odgovarajući donor i da će se naš Luka brzo oporaviti - rekao je zamenik predsednice opštine Užice

Celo Užice se diglo na noge kako bi pomoglo Luki: Bolne reči oca dečaka koji vodi životnu borbu - "Izdržite, izaći ćemo kao pobednici"
Luka Bosiljčić - Copyright RINA

Trinaestogodišnjem Luki Bosiljčiću nedavno je dijagnostikovana akutna leukemija i potrebna mu je transplantacija matičnim ćelijama, zbog čega se i Grad Užice sa svojim sugrađanima uključio u akciju "Užice za Luku".

Pored fonda za lečenje bolesne dece, na raspolaganju je i svaka druga vrsta podrške, što je potvrđeno i formiranjem Radne grupe, čiji je zadatak da edukuje sugrađane o značaju donacije matičnih ćelija i upisa u registar donora. U Svečanoj sali Gradske kuće sutra će biti održana i tribina na ovu temu.

Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović, pozvao je sugrađane da se uključe u akciju "Užice za Luku" i da, kako bi razjasnili eventualne nedoumice, prisustvuju tribini koja se održava u Gradskoj kući, sutra sa početkom u 18 časova.

- Ponosan na oko 1.000 naših sugrađana koji su do sada dali uzorke krvi, apelujem i molim Užičane da nastave ovim tempom, naročito zbog toga što je prema statističkim podacima šansa za izlečenje veća za 30 odsto ukoliko se odgovarajući donor nađe u krugu od 150 kilometara. Iskreno se nadam da će se među Užičanima naći odgovarajući donor i da će se naš Luka brzo oporaviti - rekao je Stojadinović.

Beskrajno zahvalan svima je i Lukin otac Nebojša.

- Uz zahvalnost Gradu, Udruženju “Leuka”, Odeljenju transfuzije OB Užice, Kancelariji za mlade, Crvenom krstu Užice i svim Užičanima koji su se uključili u akciju apelujem na sve građane da učestvuju u akciji davanja uzoraka, ne samo za Luku, već i za svu drugu decu kojima je potrebna transplantacija. Jako mi je teško da govorim, ali bih samo poručio svom sinu Luki i suprugi Snežani da izdrže i da ćemo iz cele priče izaći kao pobednici - rekao je Lukin otac Nebojša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike