"Zajednički odgovor 2023": Počela taktička uvežbavanja Vojske Srbije na poligonu "Pasuljanske livade"

23.05.2023

19:45

0

Danas je dejstvovano iz samohodnih haubica „gvozdika“, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, automatskih bacača granata i dalekometnih pušaka

"Zajednički odgovor 2023": Počela taktička uvežbavanja Vojske Srbije na poligonu "Pasuljanske livade"
Copyright MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Jedinice Četvrte brigade kopnene vojske koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije „Zajednički odgovor 2023“ započele su realizaciju vežbovnih aktivnosti na poligonu „Pasuljanske livade“, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Nakon premeštaja sa matične lokacije i zauzimanja operativnog borbenog rasporeda, jedinice iz sastava ove brigade započele su taktička uvežbavanja i seriju gađanja iz pešadijskog, artiljerijskog i naoružanja roda oklopnih jedinica.

Danas je dejstvovano iz samohodnih haubica „gvozdika“, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, automatskih bacača granata i dalekometnih pušaka. Brzo i efikasno uništenje ciljeva koji su simulirali elemente neprijateljevog rasporeda pokazuje da su pripadnici jedinice u potpunosti osposobljeni za realizaciju vatrenih zadataka i da spremni dočekuju predstojeća bojeva gađanja i složenije etape vežbe.

MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

Taktička uvežbavanja na poligonu „Pasuljanske livade“ realizuje i raketna baterija za protivvazduhoplovna dejstva, kao i inžinjerijske, logističke i jedinice veze zadužene za obezbeđenje i podršku u borbenoj operaciji.

Intenzivne vežbovne aktivnosti u pokretu i na stalnim i privremenim poligonima započeli su i drugi sastavi Vojske Srbije koji učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike