Vazduhoplov Vojske Srbije će danas realizovati prelete preko reke Save

20.05.2023

11:11

0

Na Savskom jezeru tokom oba dana, takmičiće se najmlađi jedriličari do 12 godina u klasi Optimist, dok će se na reci Savi takmičiti iskusniji jedriličari

Vazduhoplov Vojske Srbije će danas realizovati prelete preko reke Save
Ilustracija - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Nije neuobičajeno da Vojska Srbije organizuje prelete, a jedan od njih održaće se danas iznad Savskog jezera i Save u okviru 24. Memorijalne jedriličarske regate "Zoran Radosavljević".

Vazduhoplov Vojske Srbije će danas, od 11:30 do 14:00, realizovati prelete iznad Savskog jezera i reke Save, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo , memorijalna 24. jedriličarska regata „Zoran Radosavljević“ održava se danas i sutra na regatnim poljima na Savskom jezeru i reci Savi u Beogradu, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na Savskom jezeru tokom oba dana, takmičiće se najmlađi jedriličari do 12 godina u klasi Optimist, dok će se na reci Savi takmičiti iskusniji jedriličari u klasama ILCA4, ILCA6, ILCA7, mikro i krstaš, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prihvat i registracija takmičara u klasi Optimist je na makiškoj strani Savskog jezera, kod kafića „Green Mill Family“, dok će se takmičari u ostalim klasama okupljati kod AJK „Beograd“, Bežanijski zimovnik 35, na reci Savi

„Zokijeva regata“ održava se u čast pasioniranog jedriličara, majora pilota Zorana Radosavljevića, pripadnika elitne 127. lovačke avijacijske eskadrile RV i PVO Vojske Jugoslavije, koji je herojski poginuo braneći otadžbinu tokom NATO agresije 26. marta 1999. godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike