Srpski vojnik otišao u SAD i pokazao da je bolji ratnik od Amerikanaca: Ivan Jeremić pobedio na takmičenju (FOTO)

08.05.2023

18:01

0

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije vodnik prve klase Ivan Jeremić pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik“ koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama

Srpski vojnik otišao u SAD i pokazao da je bolji ratnik od Amerikanaca: Ivan Jeremić pobedio na takmičenju (FOTO)
vojnik Ivan jeremić pobedio na takmičenju u SAD - Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije vodnik prve klase Ivan Jeremić pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik“ koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.


Na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja test fizičkih sposobnosti i vojničkih znanja i veština, u bazi „Džejms A. Garfild” u Raveni snage su odmerili najbolji vojnici iz američkih država Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane, Minesote, Mičigena i Ohaja, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Oni su se tokom pet napornih dana nadmetali u 12 zahtevnih disciplina, koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje naoružanja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marševanje pod opterećenjem, navođenje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.


- Osvajanjem prvog mesta u jakoj konkurenciji, i to sa naoružanjem i vojnom opremom koji su na upotrebi u Oružanim snagama SAD, vodnik Jeremić je pokazao da pripadnike Vojske Srbije krase najviše vojničke vrline, da su vrhunski profesionalci i da su u realizaciji zadataka uporni, disciplinovani i posvećeni - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bilo je ovo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD. Reč je o jednoj od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD, navode iz Ministarstva odbrane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike