Ministarstvo prosvete donelo 4 mere o nastavi u OŠ "Vladislav Ribnikar": Nastava za dete samo ako je roditelj to odobrio!

22.05.2023

15:32

0

Autor: R.M.

Svaki roditelj ima mogućnost da u bilo kom trenutku promeni odluku o tome da mu dete ide na nastavu, u skladu sa trenutnim osećanjima deteta

Ministarstvo prosvete donelo 4 mere o nastavi u OŠ "Vladislav Ribnikar": Nastava za dete samo ako je roditelj to odobrio!
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Deca iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koja nisu spremna da idu na nastavu to i ne moraju, a svako dete i njihovi roditelji moći će tu odluku da promene u svakom trenutku, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja i Radnom grupom za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine za sve učenike Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Kako je saopšteno, ovo su preporuke:

1. Svakom detetu koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održava se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

3. Svaki roditelj ima mogućnost da u bilo kom trenutku promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

4. Ministarstvo prosvete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji će prvo predstaviti roditeljima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike