Stiže nevreme iz Rumunije: U ovim delovima Srbije će se sručiti kiša, na snazi žuti meteoalarm!

22.05.2023

15:12

0

Prvi na udaru naći će se jugoistočni deo Banata, Podunavlje i Braničevski okrug

Stiže nevreme iz Rumunije: U ovim delovima Srbije će se sručiti kiša, na snazi žuti meteoalarm!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji je danas sunčano i toplo sa temperaturama preko 25 stepeni, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ipak, grmljavinski sistemi iznad Rumunije premeštaju se u severoistočnoj visinskoj struji prema Srbiji, odnosno prema njenom severoistočnom delu tako da bi u poslepodnevnim časovima moglo doći do kiše, a ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode u pojedinim delovima Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Prvi na udaru naći će se jugoistočni deo Banata, Podunavlje i Braničevski okrug, odnosno šire područje Vršca, Smedereva, Požarevca, Velikog Gradišta i Kostolca, a nešto kasnije i delovi centralne Šumadije i Pomoravlja.

Foto: Printskrin / RHMZ
 

Kako je objavio Republički Hidrometeorološki zavod Srbije, žuti meteoalarm je na snazi u čitavoj Srbiji.

Hidrološko upozorenje

Na Dunavu kod hidrološke stanice Novi Sad vodostaj će 22. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

U ostalim krajevima Srbije očekuje se uglavnom sunčano, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće mogući u istočnim i severoistočnim predelima Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo, sredinom dana i posle podne sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko 15 °C, a najviša oko 26 °C.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike